Je wilt graag een paar kilootjes kwijt, maar heeft dat effect op je borsten? Als je afvalt dan breek je vetweefsel af en daardoor word je dus slanker. Dat vetweefsel is in verschillende hoeveelheden verdeeld over je hele lichaam. Het zit dus niet alleen bij je dijen en bij je buik, je borsten zijn voor een deel ook uit vetweefsel opgebouwd. Helaas, is het niet mogelijk om je lichaam te vertellen welk vetweefsel je wilt verbranden en wat je wilt laten zitten. Als je wilt afvallen dan zul je vet moeten verbranden en bepaalde gebieden worden nu eenmaal eerder aangebroken dan andere. Het is dus zo dat je dijen niet de eerste plek is waar je lichaam gaat zoeken voor vet, meestal wordt het vet bij de armen als eerste verbrand.

verkleinen mijn borsten bij het afvallenMaar dat betekend dus ook dat je lichaam een gedeelte van het vetweefsel in je borsten gaat verbranden als je veel afvalt. Als je slechts een paar kilootjes afvalt zul je niet zoveel merken, maar als je een redelijk aantal kilo’s afvalt, dan zul je dat ook merken aan je borsten. Maar vergeet niet dat je hele lijf slanker wordt en dat je borsten op die manier ook in proportie blijven met de rest van je lichaam.

Het verschilt van persoon tot persoon hoeveel je moet afvallen wil je dat enigszins merken qua cupmaat en hoe groot het verschil is tussen je vorige en je nieuwe cupmaat. Maar om mooie borsten te houden is het dus belangrijk dat je niet te snel veel gewicht verliest, maar  over een langere periode steeds een beetje, zodat je borsten zich ook kunnen aanpassen.

Het kan dus goed zijn dat je naast een andere kledingmaat ook een nieuwe cupmaat krijgt nadat je bent afgevallen, want je lichaam maakt geen onderscheidt tussen waar het vet zit. Afvallen kan dus eventueel effect hebben op je borsten, maar het hoeft niet. Maar op zich hoeft het geen probleem te zijn, als je afvalt en een kleine cupmaat krijgt, want dan blijft je lichaam in proportie. Dat is misschien maar goed ook, want te grote borsten kunnen leiden tot vervelende rugklachten.

Download hier 3 Gratis Ebooks
Wat krijg je?
10 Heerlijke Dieetrecepten 10 Krachtige Voedingstips 3 Kg Afvallen In 14 Dagen