Het buikvet verminderen is gemakkelijk.
Eigenlijk zelf heel simpel. Men zou kunnen zeggen, beweeg meer om je buikvet te verminderen!

Doe kortstondige intensieve spurten. Uit onderzoek blijkt dat interval training, ofwel kortstondige sprints afgewisseld met rustige periodes, kan leiden tot een versnelde toename van de conditie, spiermassa en verbranding van een sporter.

Stop tijdelijk met buikspieroefeningen. Dit klinkt misschien een beetje raar… Want je hoe buikvet verminderenwilt buikvet kwijtraken en een strakkere buik krijgen. Feit is dat het regelmatig trainen van je buikspieren beter gedefinieerde buikspieren oplevert, maar dat deze pas zichtbaar zijn wanneer het vetlaagje op je buik is verdwenen. Grotere buikspieren drukken jouw buikje dus nog verder naar buiten. Het is dus verstandig om eerst je buikvet te verliezen voordat je tijd en energie gaat steken in het trainen van de buikspieren.

Investeer je kostbare tijd in cardio. Aerobische training zoals fietsen, hardlopen en zwemmen verhoogt je hartslag en helpt je vet te verbranden. Het buikvet wordt hierbij dus niet ontzien. Het voordeel van cardiotraining is dat je wanneer je consistent traint een betere conditie opbouwt en langer kunt door sporten. Hoe langer je sport des te meer buikvet zal je weten te verbranden!

Let op je voedingspatroon en verbrand meer buikvet

Eet minder calorieën. Concreet zijn er twee manieren om vet te verbranden: Minder eten en meer gaan bewegen. Het bewegen hebben we zonet besproken, laten we eens gaan kijken naar het voedingsaspect. Als je besluit te snijden in het aantal calorieën dat je dagelijks mag binnen krijgen zal je merken dat je langzaamaan vet gaat verliezen. In combinatie met een gebalanceerd sportregime kan je zo geleidelijk aan jouw buikvet voor eens en altijd kwijtraken.

Niet alle vetten zijn slecht. Uit medisch onderzoek blijkt dat de vetten afkomstig uit avocado’s, noten, zaden en chocolade (geen witte chocolade) wanneer ze met mate worden geconsumeerd bevorderlijk zijn voor je (buik)vet verbranding.

Voeg extra vezels toe. Vezels zijn voedingrijk en verhogen de vetverbranding. Wil je meer vezels binnenkrijgen dan kan je er aan denken om meer appels, haver en bessen te eten.

Blijf gemotiveerd

Ga de strijd tegen de kilo’s gezamenlijk aan. Proberen af te vallen kan in je eentje best moeilijk zijn. De verleidingen liggen op de loer en niemand helpt je om deze te weerstaan. Wanneer je samen met je partner of een vriend begint aan een voeding- en sportregiment is de kans groter dat je succes behaalt. Zoek dus een vriend op om samen de strijd aan te gaan tegen het buikvet. Je zult zeker succes hebben!

Download 3 Gratis Ebooks
Je Ontvangt 10 Heerlijke Dieetrecepten, 1O Krachtige Voedingstips En Ook Het Ebook: 3 Kg Afvallen In 14 Dagen
We hate spam just as much as you